De Flatcoated Retriever

 Het karakter

Nestmeldingen
Momenteel geen


Dekmeldingen
Momenteel geen
Herplaatsers
Momenteel geen

 Laatste nieuws
(30-09-2019)   
Fotos KCM 2019 Apeldoorn
Onder de foto op de Homepage van onze website staat “overige foto’s”. Als u hierop klikt dan kunt u de foto’s terugzien die gemaakt zijn ti ...
» verder..  

» Overig nieuws

Een Flatcoated Retriever is een apporterende jachthond, die zijn oorsprong heeft in Engeland, gefokt om te werken na het schot en dan het wild binnen te brengen. Dat noemt men apporteren.
Door de jaren heen heeft men niet alleen getracht de werkhoedanigheden te behouden, maar ook het rastypische uiterlijk,zodat de Flatcoated een echte "Dual-Purpose" hond is gebleven.

De Flatcoated Retriever is een alerte gebruikshond, die graag iets leert en zich goed concentreert en dit zeker niet alleen voor de jacht,hoewel men hem slechts voorbestemde als apporteerhond.
Door zijn snelheid en goede opmerkingsgave maken hem tot een waardevolle gebruikshond voor de baas
Het is een ras dat veel beweging nodig heeft.Omdat het een energiek ras is raken ze met te weinig beweging, gefrustreerd en verveeld.

Een Flatcoated Retriever is een gevoelige hond en mag dan levendig zijn, maar nooit nerveus of hyper zijn.
De Flatcoated Retriever is geneigd tot zelfstandigheid, hetgeen in sommige gevallen erg prettig kan zijn, maar ook kan ontaarden in regelrechte negering van bevelen.
Een rustige, geduldige, maar consequente opvoeding is dus van groot belang.

Daarnaast is deze lieve, vriendelijke en vrolijke hond dol op water, en heeft een groot uithoudings- en doorzettingsvermogen .

Wanneer men de Flatcoated Retriever in goede banen kan leiden, is de Flatcoated Retriever een zeer gezellige en vrolijke hond, die zijn baas graag pleziert. Bovendien kunnen ze ook goed met kinderen overweg.

erkende-rasvereniging