Fokken

Fokken met Flatcoats komt met verantwoordelijkheid , verantwoordelijkheid tegenover volgende generaties van dit ras.
Gauw geld verdienen met de opbrengst van een nest mag nooit uw prioriteit zijn.
Hoofddoel moet zijn als je fokt met dit Ras ,een goede gezondheid, stabiel karakter en in het oog houden waarvoor de Flatcoat bedoeld is.

Fokken met uw Flatcoated Retriever is niet zo eenvoudig, het is niet zo simpel van “we hebben een teef en zoeken een reu”
Dat heet onverantwoordelijkheid. Probeer u eerst te verdiepen in het Ras,lees de Rasstandaard eens goed door en kijk na wat voor erfelijke afwijkingen er voor komen .


De Flat Coated Retriever is zeer verschillend van andere retrievers, en als u wilt fokken dan moet u ervoor zorgen dat dit onderscheid duidelijk is.
Een uitstekende manier om zich te verdiepen in een Ras is op bezoek tegaan bij andere Flat Coated Retriever fokkers in uw omgeving.
Het is het beste om hen direct te vragen naar hun fokmethoden en wat moet en mag niet worden gedaan in de gegeven omstandigheden.
De meeste Flat Coated Retriever fokkers zullen graag hun know-how delen, omdat door het delen van hun kennis met u, zij de kwaliteit van de Flat Coated Retriever ras hoog willen houden.

Er is ook grenzeloos veel informatie op het internet te vinden, zo ook in boeken over het ras Flat Coated Retrievers.
U kunt dit bestuderen als een bron van basisinformatie. Niet alle boeken over Flatcoats zijn zaligmakend, maar het kan u meer inzicht geven .
Inzicht van een bepaalde ideeen, maar daarnaast zult u zelf op onderzoek uit moeten gaan.
Het wordt makkelijker als je informatie verzamelt en u zal dan ook goed voorbereid gaan fokken , en daardoor voor minder verrassingen komen te staan.
Fokken met Flatcoated Retrievers omdat u een keertje puppies wilt , is niet serieus om gaan met het ras. U moet altijd in gedachten houden dat verantwoordelijkheid en selectief fokken de sleutel is tot een gezond nest.!

erkende-rasvereniging